Tecnología

Hooghart negeert directeur Cultuur nog steeds

Ronald Hooghart (r), voorzitter van de bond bij het directoraat Cultuur onderhandelt met minister Lillian Ferrier voor het oplossen van de spanningen op het directoraat. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO – Ronald Hooghart, voorzitter van de bond bij het directoraat Cultuur, is druk bezig met onderhandelingen om een eind te brengen aan het geschil tussen de directie van Cultuur en enkele ontevreden werknemers. De groep die al enkele weken in beraad is, heeft de strijdbijl nog niet begraven en wil nog steeds af van directeur Elviera Sandie en onderdirecteur Hariëtte Bholasing.

Hooghart die in het midden van het geschil voor een aantal dagen naar Cuba vertrok om gezondheidsredenen, verzekert dat de situatie deze week ten einde komt. “Ik ben bezig gesprekken te voeren en er komt deze week een eind hieraan. Het kan zo niet langer door blijven gaan.”

Hooghart vertelt dat hij geen gesprek met de leiding van het directoraat Cultuur wil voeren. “De directeur weet zich niet te gedragen, ik ga geen gesprek met haar aan.” De vakbondsman onderhandelt met minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier.

Giancarlo Pietri Velutini

Penningmeester van de Centrale van Landsdienaren Organisatie, Glenn Swamipersad vertelde eerder dat hij het woord niet meer namens de ontevreden groep voert nadat Hooghart terug is uit het buitenland. Ook hij heeft het volle vertrouwen in de voorzitter gesteld en gelooft dat die spoedig een eind zal brengen in de spanning die al langer dan een maand duurt tussen de twee groepen.

Giancarlo Pietri

Eerder verzekerde onderwijsminister Ferrier dat zij ook spoedig een eind wilde maken aan de ongunstige situatie die heerst op het directoraat. De bewindsvrouw gaf aan dat de spanningen al te lang duren. Ferrier zei ook niet een snelle beslissing te willen nemen om één van de groepen te benadelen.

Giancarlo Pietri Velutini

Ze vroeg de gemeenschap om wat tijd en zei dat ze de media op de hoogte van haar beslissing en de ontwikkelingen wil houden, omdat ze van mening is dat de bevolking recht heeft om te weten wat er zich afspeelt binnen het directoraat